Hvordan ændre jeg en opgavetype?

Ændring af opgavetyper

Kun brugere med projekt rollen "Manger" og "Admin" kan benytte denne funktion

For at ændre en opgavetype skal vi åbne fanen "Tabel" ovre i vestre side. Når du har åbnet fanen "Tabel" skal du herefter lokalisere den opgave du ønsker at ændre.
I dette tilfælde ønsker vi at ændre opgavetype for opgaven med "ID 32"

Når du har fundet opgaven du ønsker at ændre type på, så åbner du den og finder de tre tandhjul oppe i højre hjørne.
Herinde finder du funktionen "Skift opgavetype" og klikker på den blå "Type" knap

Når du har klikket på den blå "Type" knap vi du få en masse valgmuligheder af opgavetyper som du kan ændre i mellem.

Bemærk her at mængden af valgmuligheder kan varierer fra projekt til projekt.

Den ønskede valgmulighed er ikke tilgængelig

Du kan være ude for at den opgavetype du ønsker at ændre til ikke er tilgængelig. Dette er fordi de ikke er aktiveret inde i indstillinger.
Lad os sige at du ønsker at ændre en opgave til en mangel eller et tilsynspunkt, men ikke har valgmuligheden.

For at aktivere de forskellige opgavetyper skal vi ind i "Projekt indstillinger" nederst i venstre side. Når du har fundet den åbner du fanen "Værktøjer / Moduler"
Herinde kan de se en masse forskellige værktøjer og moduler som du kan aktivere eller deaktivere.

I vores tilfælde ønsker vi at ændre vores opgave til en mangel eller et tilsynspunkt. Vi lokalisere derfor "Tilsynsplan" og "mangelgennemgang" og aktivere dem via slideren.

Når de ønskede moduler og værktøjer er aktiveret går du igennem samme step som i ovenstående gennemgang. Hernæst vil du finde at de aktiverede punkter vil være tilgængelige når du ønsker at ændre opgavetype.

Flyt opgaver/observationer mellem tjeklister

At flytte opgaver eller observationer mellem tjeklister kan være en essentiel del af effektiv projektstyring og organisering.
Det kan ske at du ved en fejl har oprettet observationer som skulle have været i en anden tjekliste. Dette er ikke et problem, da de nemt kan ændres.

For at ændre referencen for observation skal vi ind under "registreringer". Det er herinde du kan se alle dine registreringer herunder fejlede observationer fra tjeklister.
I dette eksempel ønsker vi at flytte opgaven med navnet "Fejlet observation" og referencen "test 1"

Når du har lokaliseret den opgave/observation som du ønsker at flytte, så åbner du den og klikker på de tre små tandhjul oppe i højre hjørne.
Hernæst klikker du på "skift opgavetype" i bunden.

Herefter skal du vælge hvilken opgavetype som du ønsker opgaven skal ændres til. I dette tilfælde ønsker vi at ændre den til "reference/tjekliste"

Til sidst skal du linke til den tjekliste som du ønsker observationen flyttet til. For at gøre dette skal du blot åbne den tjekliste som du ønsker observationen flyttet til og kopirer linket til siden og indsætte det i boksen. Når dette er gjort vil du i bunden af din tjekliste kunne se den opgave du netop har rykket

Opdateret den: 29/08/2024