Artikler om: Tidsplan (Gantt)

Hvordan opretter jeg en tidsplan? (Gantt)

Opret en tidsplan

En tidsplan er afgørende for at sikre struktur og overblik i et byggeprojekt. Den hjælper med at optimere ressourcer, overholde deadlines og håndtere potentielle risici, hvilket i sidste ende øger chancerne for et vellykket projektforløb.

For at oprette en tidsplan, så skal du navigere over i "tidsplan" i venstre side af sidebaren.
Du kan opleve at "tidsplan" modulet ikke er at finde i sidebaren, men det er blot fordi det ikke er aktiveret endnu.
For at aktivere tidsplansmodulet skal vi ind i:
Projekt indstillinger
Værktøjer/moduler
Under fanen værktøjer/moduler kan du se en masse sliders med forskellige funktioner. Her aktivere du blot modulet "tidsplan" under opgave styring i højre side.

Når "tidsplan" modulet er aktivt vil du kunne finde det i venstre side af sidebaren.

Herinde har du en masse forskellige muligheder, men den primære funktion du skal bruge til at starte med er "ny opgave"
Hvis du trykker "ny opgave" så kan du lave individuelle opgaver, men hvis du derimod ønsker at oprette flere på en gang, så skal du blot trykke på de tre prikker over beskrivelsesboksen. Her er der en knap der hedder "tilføj mange"

Lad os tage udgangspunkt i et helt nyt byggeprojekt hvor vi skal have etableret et fundament og et terrændæk.
Jeg tilføjer derfor følgende punkter via "tilføj mange" funktionen:
Tidsplan
Fundament
Brandfundament
Armering
Beton
Tørretid
Terrændæk
Isolering
Beton
Tørretid
Armering
Gulvvarme

Når dine punkter er tilføjet, så kan de komme ud en smule "rodet", så vi skal have dem sorteret.
For at sortere dine punkter kan du enten klikke på dem og trække dem rundt som det passer eller så kan du klikke på et punkt og holde "shift" nede og hernæst trykke pil til højre eller venstre alt efter hvordan du skal sortere punktet

Jeg har sorteret tidsplanen således at vi starter med at lave fundamentet og hernæst går videre til terrændækket.

Når dine punkter er sat op i kronologisk rækkefølge, så går vi videre til at sætte tidsestimat på de forskellige opgaver.
For at sætte tidestimat på en opgave, så kan du enten dobbeltklikke på opgaven og indtaste deadlinen for opgaven eller også så kan du trække rundt i dem.

Når du har sat et tidsestimat på din første opgave, så kan du skabe afhæningheder. Det vil sige at for at kunne gå videre med en opgave, så skal den tidligere opgave være færdig.
I dette tilfælde der starter vi med at lave en afhængighed mellem "brandfundament" og "armering". Det vil altså sige at vi ikke kan komme i gang med armeringen før brandfundamentet er færdigt.

For at lave en afhængighed, så skal du holde musen over opgaven og hive den lille cirkel fra den ene opgave til den anden.

Når tidsplanen er lavet med estimater og afhængigheder, så kan det for eksempel se således ud: