Artikler om: Projektstyring

Administrér brugergrupper på et projekt

Oversigt: brugergrupper på projektet


Brugergrupper i Projektstyring samler flere brugere på tværs af virksomheder og giver dem ekstra adgangsbegrænsninger eller rettigheder, hvilket bruges når du skal styre opgavevisning, begrænse oprettelse af opgaver eller give mappeadgang samlet i filmodulet.


For de grundlæggende projektroller, se Administrer projektroller og rettigheder.


  • Din rolle skal være Admin eller Manager.
  • Du finder menuen under Projektindstillinger - Brugere - Brugergrupper.
  • Dette ændrer opgavevisning, mulighed for at oprette opgaver og filadgang for brugerne i gruppen.


Kun brugere med projektrollen Admin eller Manager kan oprette og administrere brugergrupper.


Nye brugergrupper har begrænset visning aktiveret som standard.


Brugere med projektrollen Admin eller Manager påvirkes ikke af begrænset visning.


Sådan opretter og håndterer du brugergrupper


  1. Gå til projektindstillingerne og vælg fanen Brugere.
  2. Klik på den gule knap for at åbne Brugergrupper.
  3. Opret en ny brugergruppe og giv den et navn.
  4. Tilpas indstillingerne for gruppen.
  5. Flyt brugere ind i gruppen efter behov.


Screenshot: fanen Brugere med den gule knap til Brugergrupper


Valgmuligheder i en brugergruppe


  • Begræns visning: Kun egne og firma - brugeren ser kun opgaver tildelt dem eller deres virksomhed
  • Begræns visning: Alle i brugergruppen kan se - medlemmer i samme gruppe kan se hinandens opgaver
  • Begræns brugere fra at oprette nye opgaver - brugerne kan ikke oprette eller tilføje nye opgaver


Screenshot: indstillinger for begrænset visning og oprettelse i en brugergruppe


Video: brugergrupper



Resultater: brugergrupper


  • Ændringer i en gruppe gælder med det samme for alle brugere i gruppen
  • Filadgang via grupper er et ekstra lag og erstatter ikke projektrollen
  • Du kan flytte en bruger til en anden gruppe, omdøbe gruppen eller slette den


Situation

Resultat

Bruger i gruppe med begrænset visning

Ser kun tilladte opgaver

Bruger er Admin eller Manager

Begrænset visning påvirker ikke brugeren

Begræns oprettelse er aktiveret

Brugeren kan ikke oprette nye opgaver


Fejlfinding: brugergrupper


Problem

Årsag

Løsning

Bruger kan stadig se alle opgaver

Brugeren har projektrollen Admin eller Manager

Skift brugerens projektrolle til en lavere rolle, hvis begrænsning ønskes

Bruger kan ikke oprette opgaver

Gruppen har begræns oprettelse slået til

Deaktiver indstillingen i gruppen, eller fjern brugeren fra gruppen

Bruger mangler adgang til filer

Ingen mappeadgang er tildelt gruppen

Tilføj mappetilladelser til gruppen i filmodulet

Opdateret den: 26/07/2026

Hjalp denne artikel dig?

Del din feedback

Annuller

Tak!