Artikler om: Fil-modulet (projektweb)

Adgang til mapper og filer

Hvem har adgang til mapper og filer

En Administrator eller en Manager skal give adgang til de enkelte brugere eller brugergrupper, før de kan åbne mapper i filstrukturen.

Det er en sikkerhedsforanstaltning, så man ikke ved et uheld kommer til at give brugere adgang til hemmelige dokumenter.

Læs om adgange for brugere og brugergrupper længere nede

Rettighedsniveauer til mapperne

Der er 3 forskellige rettighedsniveauer, som du kan tildele brugere.

Skrive: Brugeren har fuld adgang til mappen og kan uploade, læse/se og slette filer i en mappe
Læse: Brugeren har adgang til mappen, men kan kun læse/se filerne
Ingen: Brugeren har ikke adgang til mappen

Administratorer vil altid have "Skrive"-rettigheder, mens andre brugere som standard vil have "Ingen"-rettigheder.

Hvor giver du adgang til mapper

Inde i filmodulet skal du trykke på den menu knappen og vælge adgangsstyring og -rettigheder.

Det er kun brugere med projektrollen Administrator og Manager, der kan dette.

Menuen til adgangsrettigheder

Giv adgang til mapper og filer

Når du skal give adgang, kan du gøre det på 2 måder:

1) Brugergrupper

Her giver du adgang til en gruppe af brugere.

Det kan gøre det nemmere, hvis fx alle fra totalentreprenøren skal have adgang til det samme (se mere i vores brugergruppe hjælpeartikel).

2) Person-specifik

Den person-specifikke adgang er på den enkelte bruger.

Du kan bruge den til at give brugere adgang, men du kan også bruge den til at give brugere mere adgang, end den brugergruppe de er en del af.

Adgangsrettigheder: Brugergruppe og Person-specifik

1) Brugergruppe: Adgang per brugergruppe

Den øverste menu indeholder brugergrupper. Når du klikker på (aktiverer) en brugergruppe bliver den grøn.

Vælg hvilke mapper brugergruppen skal have adgang til.

Du kan ændre personers brugergruppe i projektets indstillinger.

2) Person-specifik: Specialadgang til enkelte brugere

Hvis der er enkelte brugere, som skal have ekstra adgang - altså mere adgang end den brugergruppe de er en del af, så kan du tilføje dem i den nederste menu.

Hvis en bruger har adgang via en brugergruppe, så kan du ikke fjerne adgangen her. Du kan kun give mere adgang.

Låste mapper: Mapper ejet af administratoren

Er der en mappe du ikke kan finde? Hvis en bruger med projektrollen Administrator har låst en mappe, så er det kun Administratorer på projektet, der kan give adgang til den.

Adgangslog

Du kan til enhver tid se, hvem der har haft adgang til hvilke mapper, samt hvem der har givet dem adgang.

Når du er inde i menuen "Brugerrettigheder", kan du klikke på knappen "Adgangslog over ændringer". Her vil alle ændringer blive vist.

Videodemo af adgang og folderstruktur

Opdateret den: 10/10/2023